Норма показника пульсоксимера

Норма показника пульсоксимера

Що таке сатурація та чому важливо слідкувати за її рівнем?

Рівень концентрації насичення киснем гемоглобіну крові, або іншими словами – сатурація, є вкрай важливим показником. При коронавірусній хворобі, він вказує на ступінь дихальної нестачі. Для вимірювання рівня кисню використовують прилад, який зветься пульсометр, або ж пульсоксиметр. Він визначає результат за допомогою спеціального датчика, який кріпиться на палець, мочку вуха, зап`ястя чи під грудьми. Додатково пристрій вимірює частоту пульсу, а іноді й інші значення, такі як індекс перфузії. Немає єдиного показання для використання пульсометра. Сьогодні він є необхідний кожному для здійснення самоконтролю.

Пульсоксиметри купити можна в аптеці чи магазині медичної техніки. Однак зараз, в період вірусу, краще замовляти товари з доставкою додому. Це можливо організувати. Достатньо написати в інтернет-пошуковику: «Медичні товари магазин онлайн з доставкою на дім» і пошук видасть вам безліч посилань на інтернет-магазини, які можуть здійснити ваш запит. Але важливо не лише знайти, де можна купити прилад, але й обрати пульсоксиметр, який показує вірні дані. Купити пульсометр, який повинен буде надавати правильні показання можна в магазині «Медтехніка FMF». Доставка можлива по населених пунктах України на відділення Нової Пошти, Укрпошти, в одну з точок видачі або навіть до вас додому.

Який показник на пульсоксиметрі - норма для здорової людини?

Норма рівня кисню в осіб, які є здоровими – 95%-99%. Виключенням є люди, які мають хронічні захворювання легень або серцево-судинну недостатність. Їх показники можуть бути в діапазоні 92%-94%. Такі дані є нормою для них. Якщо значення сатурації занижене, тобто пульсоксиметр показує рівень нижче 92%, то пацієнти повинні терміново звернутись до лікаря. Їм може бути потрібна госпіталізація та оксигенотерапія.

Протягом дня відсоток насичення киснем може коливатись на 1-2%. Якщо ви спостерігаєте різке та сильне зниження сатурації – це може вказувати на різні серйозні захворювання та ускладнення, наприклад на тромбоутворення легеневої артерії.

Для того, щоб проводити якісну діагностику свого здоров`я, у вас вдома повинен бути пульсоксиметр, який буде вимірювати показник кисню належно. Тому не варто економити при купівлі даного пристрою. Придбавши дешевий неякісний прилад, ви можете не отримати достовірні дані, або ж взагалі за декілька днів користування викинути пульсометр, якщо він перестане вмикатись і витратити вдвічі більше грошей, купуючи новий прилад.

Як користуватись напалечним пульсоксиметром?

Щоб виміряти рівень кисню в крові потрібно здійснити декілька неважких дій:

  • Вставте джерела живлення в прилад, або під`єднайте мережевий адаптер;
  • Розкрийте затиск та поставте палець на датчик, відпускаючи затиск;
  • Включіть пульсометр, натиснувши кнопку вмикання/вимкнення;
  • Сядьте рівно, покладіть руку із приладом на стійку поверхню, зберігайте нерухоме положення;
  • Результати вимірювання з`являться на екрані за лічені секунди;
  • Витягніть палець та вимкніть виріб (деякі пульсоксиметри наділені функцією автовимкнення).

Де отримати належну консультацію щодо купівлі пульсометра?

Якщо у вас залишилися питання, наприклад: «Яке значення має показувати пульсоксиметр?», «Які дані показує пульсоксиметр? », «Який показник має показувати пульсоксиметр? », «Пульсометр - яке має бути показання? », «Пульсометр який має бути показник? », «Який купувати пульсоксиметр, яке показання норма?»? то ви можете написати нам в чат, або зателефонувати. Наші менеджери на зв`язку з понеділка по п`ятницю 09:00-19:00 та в суботу 10:00-15:00, неділя – вихідний. В режимі листування чи телефонного дзвінка ви можете отримати консультацію, обрати потрібний товар та оформити замовлення. В інтернет-магазині «Медтехніка FMF» доставка товарів відбувається завжди оперативно у всі міста України. Відправка в будні дні, тобто з понеділка по п`ятницю. Якщо товар потрібен вам терміново, то ми можемо відправити його в день оформлення замовлення, якщо воно було здійснене в будні до дванадцятої години дня. Наш магазин співпрацює з відомими і перевіреними службами перевезення – Нова Пошта та Укрпошта. Відправлення можуть бути здійснені на відділення в Київ, Одесу, Харків, Черкаси, Івано-Франківськ чи інше місто, або на вашу домашню адресу. Вартість послуги за тарифами перевізника. Також наші водії доставляють замовлення безкоштовно на точки видачі, які є у Львові, Тернополі, Хмельницькому, Стрию, Миколаєві та інших містах Західної України.