На який палець ставити пульсоксиметр?

На який палець ставити пульсоксиметр?

Як користуватись приладом, який називається пульсоксиметр?

Пульсоксиметр або пульсометр – це пристрій з датчиком, який вимірює рівень насичення киснем гемоглобіну крові та визначає частоту пульсу. Виріб буває різних типів. Одні одягають на палець, інші потрібно надягати на зап`ястя, деякі кріпляться під грудьми. Перший вид є найбільш популярним серед покупців. Коли люди хочуть знайти пульсометр на палець, який добре міряє кисень, вони вводять в пошуковій системі: «Напалечний пульсометр придбати медтехніка Київ», «На палець пульсоксиметр купити харків», «Пульсоксимер на палець, який добре міряє». І заодно шукають інформацію про те, який краще купити прилад, яка саме модель найбільш якісна, як правильно користуватись.

Пульсоксиметри є приладами простими у використанні. Як правило, принцип застосування всіх існуючих моделей є схожим:

  • Для початку треба вставити батарейки, або під`єднати мережеве джерело живлення.
  • Далі треба розкривати затиск приладу і вставляти палець. Необхідно ставити кінцівку на датчик, щоб він міг вірно визначити оксигенацію та пульс.
  • Потрібно увімкнути прилад. Зазвичай під дисплеєм знаходиться лише 1 кнопка – вмикання/вимкнення, тому труднощів із включенням пульсометра не має виникнути.
  • Виконавши попередні дії, покладіть руку з вимірювачем на рівну нерухому поверхню та не змінюйте положення тіла, поки не закінчиться процес вимірювання.
  • Результати зазвичай з`являються на дисплеї за декілька секунд. Ви можете дізнатись рівень насичення киснем крові (SpO2) та пульс (PR). Деякі моделі також визначають індекс перфузії (PI).

Який палець ставити в пульсоксиметр?

Багатьох людей, які планують купувати прилад, цікавить на який палець одягати пульсоксиметр. Вони шукають в Інтернеті: «Який палець потрібно вставляти в пульсоксиметр?», «На який палець надягти пульсоксиметр?».

Насправді це не є дуже важливо. Потрібно підібрати фалангу, яка зручно вміститься всередині затиску пульсоксиметра. Зазвичай у дітей це великий палець, в жінок вказівний, а чоловіки найчастіше використовують для вимірювання мізинець. Якщо необхідне тривале дослідження, коли стан пацієнта є нестабільним, то рекомендують кожних 4 години змінювати зону закріплення датчика.

Чому пульсометр не міряє?

Найбільш частими причинами є:

  • Об`ємний шар гель-лаку на нігті. В такому випадку можна спробувати розмістити датчик горизонтально, затиснувши бокові поверхні фаланги
  • Холодні пальці. Розітріть та зігрійте руки, так показники будуть більш точними.
  • Рухи та зміна положення тіла під час процесу вимірювання. Зафіксуйтесь в одному положенні, поки міряєте оксигенацію та пульс.
  • Туман, пил або корозійні гази. Рекомендується вимірювати насичення організму киснем та частоту пульсу пульсоксиметром в добре провітреному приміщенні з чистим повітрям та нормальним рівнем вологості.

Чи потрібно мати вдома пульсоксиметр?

Якщо раніше даний товар був необхідний для людей з певними недугами, то зараз, у час активного поширення коронавірусу, пульсометр має бути в кожного. Адже він вимірює життєво важливий показник, який має здатність занижуватись під час ускладнення захворювання COVID-19. Фахівці, які досліджують зміни в органах людей, які загинули від вірусу, звертають увагу, що в легеневій тканині досить часто залишається велика кількість зруйнованих еритроцитів та тромби. Насамперед цей процес може зумовлювати зниження оксигенації крові при ковіді, що є ознакою погіршення перебігу.

Придбати пульсоксиметр варто для здійснення самоконтролю, адже в наш час ніколи не можеш бути впевненим у стані власного здоров`я.

Де купити недорого пульсоксиметр напалечний?

Сьогодні існує безліч магазинів онлайн та фізичних, в яких можна знайти пристрій для вимірювання оксигенації. Але потрібно вибирати перевірені маркети, в яких представлені якісні моделі з наявними сертифікатами якості від виробника. В інтернет-магазині «Медтехніка FMF» ви можете придбати хороший пульсометр за доступною ціною та з доставкою у Львів, Київ, Харків, Черкаси, Дніпро, Кривий Ріг чи інше місто. У нас є багато варіантів доставки, адже ми стараємось, щоб ви отримували свої замовлення найбільш зручним для вас способом. Оформлюйте замовлення самостійно, або звертайтесь за допомогою до наших менеджерів, зателефонувавши, або написавши в чат.