Як користуватись дитячим інгалятором?

Як користуватись дитячим інгалятором?

Чи можна проводити інгаляцію дитині?

У малюків часом виникають такі симптоми, як закладеність носика, кашель та утруднене дихання. Коли мама помічає їх, то одразу ж шукає спосіб якомога швидше вилікувати дитину. Однак не всі методики та лікувальні засоби є допустимими, а зволікання може загрожувати великими ускладненнями. В таких випадках педіатри рекомендують використовувати інгалятори для дітей, яких на ринку зараз достатньо. Наприклад небулайзер омрон з насадкою-соскою чи інгалятор мікролайф у милому дизайні ведмедика, які можна придбати в інтернет-магазині «медтехніка FMF».

Небулайзером дитячим користуватись можна з перших місяців життя немовляти, але лише за призначенням педіатра. Правильно проведені процедури забезпечать швидке одужання дитини. Адже під час інгаляцій ліки розпорошуються на дрібні частинки та добираються до найвіддаленіших відділів дихальних шляхів, усуваючи ураження.

Якими бувають інгалятори для дітей

Дитячий інгалятор відрізняється від дорослої моделі дизайном та комплектацією. Для того, щоб малюк легше сприймав процес лікування, виробники додають більше яскравих барв та цікавих мультяшних персонажів на прилад. Різнокольорове забарвлення зацікавить чадо і допоможе перетворити інгаляцію на гру.

Прилади для дітей бувають таких видів:

  • Компресорні. Вони досить великі за розміром і можуть бути виготовлені у формі котика, рибки, ведмедика чи інших персонажів. Прилади створюють дрібнодисперсний аерозоль, здатний проникати глибоко в органи дихання. Саме тому лікування компресорним інгалятором є надзвичайно ефективним. До того ж чим частіше і глибше дитина вдихає, тим інтенсивніше виробляється аерозоль. Недоліком даного виду небулайзерів є високий рівень шуму. Щоб зняти напругу та не налякати дитину гучними незвичними звуками, допоможе читання віршів чи наспівування веселої пісні мамою. Деякі батьки захоплюють малюків переглядом мультфільмів під час інгаляції.
  • Парові. Таким дитячим інгалятором користуватись рекомендовано для лікування кашлю та нежиті. А також їх використовують як додатковий метод терапії для зміцнення імунітету. Паровий інгалятор створює м'яку теплу пару, яка легше засвоюється. Однак, через принцип нагрівання не всі ліки сумісні з приладом.
  • Ультразвукові. Їх мінімальний рівень шуму та компактний розмір дозволяє проводити інгаляцію навіть під час сну малюка. Єдиний недолік даних інгаляторів полягає в тому, що ультразвук може руйнувати деякі корисні складові лікарських засобів. Тому слід ретельно обирати препарати, які будуть сумісні з ультразвуковим приладом.

Як користуватись дитячим інгалятором?

Інгалятором дитина користуватись до певного віку не може самостійно. Для того, щоб процес пройшов безпечно, потрібна допомога старших. Перед тим, як почати лікування малюка небулайзером, батьки задумуються над питанням: «Як правильно використовувати інгалятор для дитини?». І ось декілька важливих порад:

  • Перед початком процедури вимийте руки з милом.
  • Зберіть всі деталі апарату згідно з інструкцією.
  • Підігрійте ліки до кімнатної температури, потримавши їх в долоні та влийте в резервуар.
  • Закрийте небулайзерну камеру і приєднайте до неї маску.
  • Резервуар та компресор з'єднайте трубкою.
  • Увімкніть небулайзер, почекайте 8-10 хвилин до повного випаровування ліків.
  • Приставте маску до обличчя маленького користувача та поясніть як він має вдихати аерозоль. Якщо дитина маленька (віком до 4 років), то ще перед використанням дитячого небулайзера можна провести невелике тренування з вимкненим приладом. Покажіть малюкові, як повинна сидіти маска та як правильно вдихати аерозоль.
  • Після закінчення сеансу обов`язково промийте всі використані деталі та висушіть їх.

Де купити дитячий небулайзер?

В інтернет-магазині «Медтехніка FMF» широкий вибір інгаляторів для дорослих та дітей. В наявності компресорні, ультразвукові, парові та електро-сітчасті моделі. На нашому сайті доступні ціни на небулайзери відомих виробників, до того ж часто діють знижки. Ви можете самостійно замовити товар із доставкою у своє місто, або зателефонувати нашим менеджерам для оформлення замовлення в телефонному режимі. Купуючи у нас, ви можете бути впевнені в якості товару та оперативності доставки на пошту, точку видачі чи домашню адресу.